Sposób przygotowania

W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę,dodać pokrojoną drobno cebulkę i zmiażdżony czosnek - smażyć 3min.Wsypać do cebulki suchy ryż i ,ciagle mieszając,smażyć 3-4min.Zalać bulionem,dodać szafran,ostrą paprykę,gotować pod przykryciem,czas od czasu mieszajac,5min.Dodać obrane,umyte i pokrojone na drobne kawałki warzywa,pomidor wcześniej sparzyć i sdjąć skórkę- dusić pod przykryciem15min.

Owoce morza rozmrozić,wrzucić na patelnię,odparować wodę i podsmażyć na ostrym ogniu 3min.Przełożyć do paeli i dusić jeszcze 3min.Dodać pokrojone w plasterki oliwki,doprawić solą i pieprzem - delikatnie wymieszać,posypać natką i zostawić pod przykryciem na 5min.

Limonkę wyszorować i sparzyc,rozciąć na 4 części.Paelę podajemy w woku,udekorowaną limonkami,na talerzu wygnieśc sok na potrawę według uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !