Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane brokuły z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1
ser żółty 200 gram
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane brokuły z serem

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i gotuj w osolonej wodzie około 20 minut. Ser zetrzyj na tarce. Olej do smażenia rozgrzej na dużej patelni. Jajka rozbij, dodaj do nich sól i pieprz do smaku i energicznie rozmieszaj. Brokuły najpierw zanurz w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Smaż około 5 minut z każdej strony. Usmażone brokuły ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut.

Niebo w gębie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 26.06.2011 13:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak