Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka maślana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna szklanka
cukier 1, 1\\2 szk
jajko 5
mleko 1\\4
olejek śmietankowy
margaryna 1oo g.
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babka maślana

Masło ubijamy z cukrem dodając po jednym jajku, mąkę z proszkiem przesiewamy również dodając , na przemian dodajemy mleko i olejek cytrynowy, ciasto pieczemy godzinkę w 180 st. Podczas pieczenia starajmy się nakłuwać . Lepiej mi się piecze z margaryną, jakoś z samym masłem nie wychodzi mi najlepiej, jest troszkę ciężkawa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.10.2012 11:55
lubię takie babeczki
babcia
babcia 15.10.2012 11:55
lubię takie babeczki
bursztynek 21.09.2012 23:43
pyszności, bardzo ją lubię
Elżbieta17 03.06.2012 14:16
smaczny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak