Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kapusta 1/2 główki
pieczarki 50 dag
papryka czerwona 2
cebula 1
mięso mielone 50 dag
sól, pieprz, papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i kapusty

Ugotowac ryż. Pokrojoną kapustę włożyć do garnka z gotującą się wodą, gotować 5-10 min, odcedzić i odstawić. Cebulki i papryki pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki. Dołożyć mięso, smażyć około 5 minut. Całą zawartość patelni wymieszać z ryżem i kapustą. Dodać przyprawy i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.01.2013 08:14
mmm pycha;]
Kate131 07.07.2011 10:18
swietna
adam1f 14.03.2011 22:00
super
PaniMISIOWA 05.02.2011 08:36
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak