Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka do ryżu na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g
mąka 3-4 łyżki
rosół drobiowy
sok z cytryny
rodzynki
cukier
śmietana 18 proc 100 g
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka do ryżu na słodko

Z masła i mąki robimy zasmażkę. Zalewamy letnim rosołem drobiowym. Dodajemy do smaku sok z cytryny, rodzynki, cukier oraz 2 żółtka jaj roztrzepane z śmietanę kremówkę. Jakby potrawka była zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki,a by otrzymać odpowiednią konsystencję. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 25.09.2012 11:11
robię tak samo , ale bez śmietany :)
edyta44 29.05.2012 09:21
smaczne
Marlena/Kinia 16.11.2011 10:30
robię identyczne, tyle że bez żółtek:) polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak