Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z golonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 3 łyżka
pieprz 2 łyżka
cytryna 1/2 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 listek
groszek konserwowy 1 puszka
włoszczyzna 5 włoszczyzna
ziele angielskie 6 ziarno
golonki wieprzowe 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z golonki

Golonki przemyć, zalać 6 szklankami wody. Włożyć ziele angielskie i liście laurowe.
Gotować na ogniu 2 godziny. Na 30 minut przed końcem gotowania włożyć oczyszczoną włoszczyznę, posolić. Gdy mięso oddziela się od kości, zestawić z ognia.
Wyjąć warzywa i golonki, wywar przecedzić. Na dnie misy ułożyć groszek i pokrojoną w plasterki marchewkę. Mięso pokroić na kawałki, włożyć do misy. Zalać wywarem.
Wstawić do lodówki na 4 - 5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak