Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól kamienna 1 łyżka stołowa
gałązki kopru 2 g
czosnek 2 2
ogórki 8-9 8-9
korzeń chrzanu 1 kawałek
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz 4 ziarenka
liście wiśni 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku. Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i 2 -3 liście wiśni , a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej. Mocno zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. następnie pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do tempratury 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

strzelec02 30.12.2010 21:38
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak