Sposób przygotowania

Masło posiekać wraz z żółtkami dodać mąkę, cukier waniliowy oraz 12dag cukru zwykłego. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto które schładzać ok. 30 minut. W tym czasie umyć śliwki i je wydrylować. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i brzegi formy do tarty. Następnie ciasto wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i je podpiec ok. 10 minut. Ciasto wyjąć i ułożyć na nim przekrojone na połowę śliwki tak aby ciasto było całe zakryte. Ponownie wstawić do piekarnika piec ok. 40 minut. Z białek ubić pianę dodając pod koniec cukier puder do smaku. Wyjąć ciasto i wyłożyć na nie pianę. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec jeszcze ok. 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !