Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka marynowana w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1kg
olej 3łyżki
czosnek 2ząbki
sól
marchewka
pietruszka
cebula
seler 1/2
cukier 1/2łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1pokruszony
sok z cytryny 1łyżka
olej 4łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka marynowana w warzywach

Warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach,połączyć z drobno pokrojoną cebulą,wymieszać z olejem,sokiem z cytryny,cukrem i przyprawami.Umyte i osuszone mięso natrzeć solą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem,dokładnie obłożyć przygotowaną zaprawą,przykryć,przenieść na 2dni w chłodne miejsce,od czasu do czasu przekręcać.Następnie wyjąć z zaprawy,włożyć do foliowego rękawa do pieczenia,polać olejem ,rękaw szczelnie zamknąć.Ułożyć ten pakunek w żaroodpornym naczyniu,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopniC i piec ok.45min.Gotową pieczeń pokroić na plastry,podawać z ryżem i warzywami z wody polanymi masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak