Sposób przygotowania

Makaron gotuj 10-15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Ser zetrzyj na tarce. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż cebulę, potem dorzuć mielone.
Smaż mięso, dopóki nie straci swojej różowej barwy i nie stanie się brązowe. Kiedy to nastąpi, dorzuć pomidory krojone z puszki, sól pieprz i resztę przypraw do smaku.

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Warstwami układaj w nim kolejno: ugotowany makaron, mięso w sosie pomidorowym, starty ser. Po 25 minutach wyjmij z piekarnika.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Robię podobną zapiekankę, ale z makaronem świderki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !