Sposób przygotowania

Rozmrożone filety myjemy, suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy paprykę i cukinię, smażymy do al dente.
Filety solimy, posypujemy przyprawami i układamy w żaroodpornym naczyniu, mieszając delikatnie z warzywami i oliwą, na której się smażyły. Dodajemy pokrojone pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 200 C na 20 minut. Potem wlewamy białe wino i posypujemy kruszonką - okruszkami chleba zmieszanymi z oliwą, wstawiamy na 10-15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Nie jadłam jeszcze takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z cukinią nie robiłam rybki.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    po portugalsku jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !