Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi razowe ruskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
ziemniaki 1 kg
biały ser 30 dkg
cebula 2 szt
woda ok. 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi razowe ruskie

Farsz: Gotujemy ziemniaki, czekamy aż ostygną, tłuczemy, dodajemy rozdrobniony biały ser i przysmażoną na patelni cebulkę.
Ciasto: Łączymy wszystkie składniki czyli: dwa rodzaje mąki, wbijamy jedno jajko, dodajemy sól i odrobinę oleju. Wlewamy powoli ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto, wody wlewamy tyle, aby ciasto było elastyczne. Następnie wałkujemy i wykrajemy okrągłe placuszki( można wykrawać szklanką) na środku nakładamy farsz i sklejamy boki. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, aż nie wypłyną na wierzch, przed podaniem można polać masłem z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.04.2011 07:56
samo zdrowie!
Mysiunia 05.04.2011 11:49
pysznie wyglądaja:)
MAŁY 13.03.2011 11:46
super
suzana 15.11.2010 14:59
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak