Sposób przygotowania

Makaron gotujesz około 15 minut w litrze osolonej wody z dodatkiem oliwy (żeby nie przywierał). Olej rozgrzewasz na patelni. Cebule siekasz drobno i podsmażasz. Kroisz parówki na cienkie plasterki i dorzucasz do smażącej się cebuli. Jajka rozbijasz i wlewasz do osobnej miski, dodajesz do nich ulubione przyprawy według uznania. Ser trzesz na tarce. Kiedy parówki i cebulka nabiorą już złocistej barwy, dokładasz do nich ugotowany makaron i wlewasz rozmieszane uprzednio jajka. Kiedy jajka się zetną dorzucasz starty ser i energicznie mieszasz potrawę.

Makaron w jajku a la Leon wyśmienicie smakuje z ogórkiem kiszonym. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !