Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1
śmietana 30 ml
ser ricotta 200 dkg
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i ricottą

Gotujemy makaron, Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzamy sos beszamelowy. Ricottę miksujemy ze śmietaną, następnie w dużej misce mieszamy z ugotowanym makaronem i tuńczykiem, doprawiamy do smaku, wykładamy do formy, zalewamy sosem beszamelowym w pieczemy w piekarniku ok 45 minut w temp. 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak