Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1 opakowanie
ciasto francuski 1 opakowanie
sos czosnkowy do smaku
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Parówki kroimy na małe kawałki, ciasto francuskie na kwadraty, ser na małe kawałki (trochę mniejsze niż ciasto).Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ciasto, ser parówka i zawijamy razem. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200-220 stopni. Podajemy ciepłe z ketczupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak