Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa w chrupiącej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 gram
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
sól do smaku
peiprz do smaku
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa w chrupiącej panierce

Szynkę wieprzową (najlepiej żeby była okrągła) pokrój na plastry o grubości 1 centymetra. Jajka rozbij i roztrzep widelcem, dodaj sól i pieprz do smaku i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni. Szynkę zanurz najpierw w jajku, potem obsyp bułką tartą. Plastry szynki smaż tak długo, aż panierka nabierze złocistego odcienia. Podawać możesz zarówno z pieczywem jak i z frytkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 11:59
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak