Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki serowo-ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 250 g
cukier wanilinowy 8 g
ryż preparowany 50 g
aromat śmietankowy
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki serowo-ryżowe

Do serka mascarpone dodajemy cukier waniliowy, aromat i mieszamy. Następnie wsypujemy ryż i ponownie dokładnie mieszamy.Biszkopty kruszymy drobno. Z masy serowo-ryżowej formujemy kuleczki i obtaczamy w biszkoptach. Wstawiamy na ok 8 godzin do lodówki. Z przepisu wychodzi ok 30 kulek.
Najlepiej zjeść od razu po wyjęciu z lodówki ponieważ im dłużej leżą (w ciepłym miejscu) robią się miękkie :(

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.08.2015 16:09
ciekawe kulki
cukiereczek 29.10.2011 09:17
ciekawe
Teresa19 01.10.2011 20:24
ciekawe
Mati13 23.08.2011 09:18
na pewno smaczne:)
Malinka 08.08.2011 23:30
Taki okrąglutki deserek, fajne:)
Małgorzata77 08.08.2011 09:38
Ciekawy przepis... Wyglądają apetycznie
magical66 14.07.2011 21:50
fajne kuleczki
Kate131 09.02.2011 08:35
proste i smaczne
IlonaAlbertos 13.12.2010 20:18
Apetycznie wyglądają, aż chce się zjeść :)
Aida 16.11.2010 10:29
a jaki smaczny :)
Dorota76 16.11.2010 10:05
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak