Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy drobno siekamy i smażymy na masełku po około 15 min dodajemy drobno posiekane ( można w rozdrabniaczu) pieczarki. Dusimy do miękkości. Kiełbasę obieramy ze skórki i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do cebuli i pieczarek. Dusimy jeszcze chwilkę. W między czasie gotujemy 2 torebki ryżu. Paprykę myjemy, wycinamy u góry mały otwór, taki żeby zmieściła nam się do środka łyżeczka mała i wyciągamy nasiona. Do ugotowanego ryżu dodajemy cebulkę z pieczarkami i kiełbaską. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smku pieprzem i kucharkiem. Gotowy farszcz wkładamy do środka papryki małą łyżeczką ( dobrze ubijamy). Papryki z nadzieniem wkładamu do wiekszego garnka i zalewamy do połowy wodą i dodajemy 1 kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem około 30 min. Wykładamy na talerz polewamy wodą z garnka ( około 1/2 małej chochelki) Dusimy widelcem papryczkę z farszem. I mieszamy. Można jeść w całości. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super kolorowe te papryczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pięknie, kolorowo i apetycznie. Pychota.
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    sliczna papryczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie papryczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !