Sposób przygotowania

Makowa masa:
Mak opłukać, zagotować, zemleć 2 razy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, zmielony mak i dokładnie opłukane i osączone bakalie. Na końcu delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek.
N dużej prostokątnej blaszce ścisło wyłożyć biszkopty, rozłożyć na nich przygotowaną masę makową, dużą łyżką wyrównać powierzchnię masy.

Masa kokosowa:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na masę makową, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piec około 1 godziny. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    extra
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetny przepis..na biszkoptach jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł na przepyszne ciasto, na herbatnikach często piekę ale na biszkoptach jeszcze nigdy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł, warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie ciacho !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    super;) bardzo fajne połączenie;) świetny przepis;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !