Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru. Jak już będą bulgotać przelać je do mąki, dodać jajko i dokładnie wymieszać dolewając olej. Ciasto wyrobić i zostawić do urośnięcia- ok 1 godz, w tym czasie powinno podwoić swoją objętość.
W tym czasie na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać kiełdasę pokrojoną w kostkę i podsmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto drożdzowe rozwałkować. Ma wyjść prostokąt. Posmarować farszem patelniz i zwinąć jak roladę.
Zwiniętą roladę pokroić w plastry i platry kłaść na blaszce wyłożonej paierem do pieczenia.
Ostawić powstałe bułeczkie w ciepłe miejsce na ok 30 minut, a następnie piec w 180 stopniach ok 20 minut aż się zarumienią.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !