Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks budyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
budyń waniliowy 2 opakowania
jajko 5
masło kostka
cukier 1,5 szklanki
bakalie 35dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks budyniowy

Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć je z jajkami, cukrem, następnie mąkę z budyniem i proszkiem. Wymieszać z 5 łyżkami wody i połączyć z obtoczonymi w mące bakaliami. Przygotować formę i wlać ciasto. Piec 40min w 180 st. Ciasto można polukrować i ozdobić posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.12.2012 08:21
pycha
Bernadeta1 15.09.2012 15:24
szybkie ciasto i na pewno smaczne
pierniczkowo 14.07.2012 09:56
pycha:)
Ewelina38 20.05.2012 20:24
super ciasto
Jodaj 08.05.2012 08:00
pycha
berys18 14.04.2012 08:55
super pomysł
gacopierz23 02.04.2012 11:19
lubię keks
agogo2 20.03.2012 21:33
dobre
edi 18.03.2012 21:01
smaczny
fictor123 15.03.2012 06:05
super
Ela15 06.03.2012 08:41
muszę spróbować
kupiska 05.03.2012 13:00
takie ciasto fajnie smakuje z cappuccino
senninha 04.03.2012 18:49
z pewnością super :)
olkaaa 29.02.2012 07:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak