Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20 dag
cukier 1 szklanka
miód sztuczny 10 dag
rodzynki 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
pestki dyni 20 dag
pszenica otłuczona l

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę namoczyć (24 h)! Odcedzić, dodać wodę, aby przykryła pszenicę - gotować na wpół miękko. Dodać resztę składników, gotować do miękkości, często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.11.2010 15:20
Coś nie tak...pszenica nie może być odtłuszczona.... i pierwszy raz słyszę, żeby w kutii gotować pszenicę razem z miodem i bakaliami??? Jak potem pozbyć się tej wody, żeby była kutia a nie zupa? Intrygujące???
gacopierz23 16.11.2010 14:22
moja ciocia mnie tym napychała :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak