Sposób przygotowania

Wiśnie wydryluj. Posup cukrem i lekko rozgnieć, by puściły sok.Zmiksuj owoce z cukrem waniliowym na gładką masę. Śmietankę i białka ubij osobno na sztywną masę.Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku, wymieszaj z musem wiśniowym.Połącz z bitą śmietana i pianą z białek.Spód biszkoptowy połóż w tortownicy. Na to wyłóż mus wiśniowy i odstaw do zastygnięcia. Galaretki rozpuść w 4 szklankach wrzątku.Morele sparz i obierz, pokrój na małe części. Ułóż je na musie i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posyp startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszności taki torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !