Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 6 sztuk
wiśnie bez pestek 60 dag
cukier 0,5 szklanki
cukier wanilinowy
śmietana kremówka 1 szklanka
białko 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Do dekoracji:
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z morelami

Wiśnie wydryluj. Posup cukrem i lekko rozgnieć, by puściły sok.Zmiksuj owoce z cukrem waniliowym na gładką masę. Śmietankę i białka ubij osobno na sztywną masę.Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku, wymieszaj z musem wiśniowym.Połącz z bitą śmietana i pianą z białek.Spód biszkoptowy połóż w tortownicy. Na to wyłóż mus wiśniowy i odstaw do zastygnięcia. Galaretki rozpuść w 4 szklankach wrzątku.Morele sparz i obierz, pokrój na małe części. Ułóż je na musie i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posyp startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 11.06.2011 07:13
pycha
Karolcia12 18.12.2010 16:17
pyszności taki torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak