Sposób przygotowania

Placki:
Dynie obieramy, wydrążamy środek z pestkami i zcieramy na tarce o grubych
oczkach, następnie wyciskamy ją jak się da najlepiej. Ziemniaki obieramy i utcieramy na małej tarce, mieszamy to razem dodając jajko, mąkę, sól, dużo pieprzu.Ciasto dokładnie mieszamy ( jeśli jest za luźne trzeba dodać jeszcze mąki). Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto – brązowy kolor.
Sos:
Jogurt, majonez mieszamy razem, dodajemy wcześniej startego na małej tarce zielonego ogórka i cienko posiekaną rzodkiewkę, dodajemy szczypiorek, mieszamy. Doprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i ziołami. Możemy ozdobic pomidorem cienko pokrojonym bez skórki, super do smaku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !