Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
sos sojowy 2 lyżki
łyzka miodu
łyżka octu balsamicznego
imbir
Pieprz ziołowy mielony Prymat
estragon

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney truskawkowy

Truskawki umyć, obrać z szypułek. Włożyć do garnka, dodać miód, sos sojowy, gotować na wolnym ogniu ok. 45 min. Zmiksować, ale nie na gładko, lub przetrzeć przez grube sito. Dodać ocet balsamiczny, łyżeczkę pieprzu ziołowego i po pół łyżeczki innych przypraw ( lub więcej, jeśli cos bardzo lubicie). Można gorący wlać do słoiczka, odwrócić do góry dnem, przykryć - zakonserwuje się. Taki chutney jest doskonały do pieczonego drobiu lub do serów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.01.2013 16:00
pycha ,mniam
pacpaw 05.12.2011 19:42
mega smakowicie wygląda, ta konsystencja...
kasienka23 01.12.2011 11:10
nigdy nie jadłam
jeta72 27.04.2011 18:21
Fajne;)
m1monika 24.04.2011 20:04
ciekawe :-)
Magdalena1110 31.03.2011 07:23
pycha
Goya 07.02.2011 18:21
mniam
Ewa104 24.12.2010 21:48
Robiłam podobny ale wiśniowy.Ja lubię takie smaki, rodzina średnio.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak