Sposób przygotowania

Truskawki umyć, obrać z szypułek. Włożyć do garnka, dodać miód, sos sojowy, gotować na wolnym ogniu ok. 45 min. Zmiksować, ale nie na gładko, lub przetrzeć przez grube sito. Dodać ocet balsamiczny, łyżeczkę pieprzu ziołowego i po pół łyżeczki innych przypraw ( lub więcej, jeśli cos bardzo lubicie). Można gorący wlać do słoiczka, odwrócić do góry dnem, przykryć - zakonserwuje się. Taki chutney jest doskonały do pieczonego drobiu lub do serów.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robiłam podobny ale wiśniowy.Ja lubię takie smaki, rodzina średnio.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mega smakowicie wygląda, ta konsystencja...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha ,mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !