Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dwie galaretki
łyżka żelatyny
dwie lyżki cukru
łyżka soku z cytryny
twaróg 3/4 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy sernik na zimno

Do galaretki cytrynowej dodajemy łyżkę żelatytny i dwie łyżki cukru, rozpuszczamy to wszystko w szklance wody, dokładnie mieszając.Dodajemy sok z cytryny. Gdy galaretka zaczyna zastygać, dodajemy do niej ser, mieszając trzepaczką-rózgą i na końcu lekko ubijając.Wstawiamy do lodówki do zastudzenia.
W międzyczasie rozpuszczamy wedlug przepisu drugą galaretkę. Gdy sernik zastygnie, kładziemy na nim kawałki z brzoskwiń z puszki. Zalewamy je cienką warstwą galaretki, żeby owoce \"przykleiły się\" do sernika i kladziemy z powrotem do lodówki. Gdy ta warstwa zastygnie, wlewamy resztę galaretki i wstawiamy znowu do lodówki, do calkowitego zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 21.02.2014 11:22
też lubię taki serniczek:)
IZABELA29 15.02.2013 08:54
pyszny, częściej robię takie latem ale i teraz bym się skusiła
misia53 15.02.2013 00:24
taki wygląd zawsze przyciąga i dodaje smaku
ben-ka 14.02.2013 11:13
z brzoskwiniami.......pychotka:)
m1monika 05.09.2011 18:19
uwielbiam takie serniki
kotlet 17.04.2011 23:09
rewelacja
kotlet 17.04.2011 23:09
rewelacja
kot_pankracy 23.11.2010 10:41
ślicznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak