Sposób przygotowania

Do galaretki cytrynowej dodajemy łyżkę żelatytny i dwie łyżki cukru, rozpuszczamy to wszystko w szklance wody, dokładnie mieszając.Dodajemy sok z cytryny. Gdy galaretka zaczyna zastygać, dodajemy do niej ser, mieszając trzepaczką-rózgą i na końcu lekko ubijając.Wstawiamy do lodówki do zastudzenia.
W międzyczasie rozpuszczamy wedlug przepisu drugą galaretkę. Gdy sernik zastygnie, kładziemy na nim kawałki z brzoskwiń z puszki. Zalewamy je cienką warstwą galaretki, żeby owoce \"przykleiły się\" do sernika i kladziemy z powrotem do lodówki. Gdy ta warstwa zastygnie, wlewamy resztę galaretki i wstawiamy znowu do lodówki, do calkowitego zastudzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    ślicznie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam takie serniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z brzoskwiniami.......pychotka:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taki wygląd zawsze przyciąga i dodaje smaku
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny, częściej robię takie latem ale i teraz bym się skusiła
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też lubię taki serniczek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !