Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z brzoskwiniami i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
filet z kurczaka 25 dag
szpinak 10 dag
brzoskwinie w puszce 1\\2 szt
olej 1 łyżka
margaryna 200 ml
chili szczypta
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z brzoskwiniami i szpinakiem

Filety kroimy w paski i podsmażamy na oleju, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową, odsączone i pokrojone w plastry brzoskwinie oraz opłukane i pokrojone w paski liście szpinaku. Całość dusimy 5 minut, dodajemy margarynę oraz szczyptę chili i dusimy jeszcze 8 minut. Pod sam koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę zasmażki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak