Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane sznycle z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 10 dag
masło 10 dag
natka pietruszki pęczek
rzeżucha
sól, pieprz
indyk 60 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane sznycle z indyka

Natkę umyć, osuszyć, listki oderwać i posiekać. Nożyczkami odciąć pędy rzeżuchy. Zioła wymieszać z 5 dag masła i twarogiem. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Sznycle umyć, osuszyć. Każdy naciąć nożem, tak by w środku powstała kieszonka. Napełnić sznycle kremem twarożkowym, spiąć wykałaczką. Smażyć 10-15 minut z obu stron na reszcie masła. przyprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast po zdjęciu z patelni z bagietką i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak