Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser zółty w chrupiącej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
olej do smażenia pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser zółty w chrupiącej panierce

Ser pokrój na plastry o grubości około 1,5 centymetra. Jajka rozbij i roztrzep widelcem, dodaj do nich przyprawy i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni. Ser najpierw zanurz w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Opanierowane plastry sera smaż w głębokim tłuszczu, jednak nie dłużej, niż 2 minuty jedną stronę. Podawaj z frytkami i surówką.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.09.2012 12:03
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak