Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy zakwas na barszcz!

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
mąka razowa 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
chleb razowy kawałek kromki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: domowy zakwas na barszcz!

Zagotuj 1 litr wody, wsyp 5 łyżek mąki do szklanego naczynia lub garnka glinianego, a następnie zalej letnią wodą (1 litr). Do smaku dodaj 1 ząbek czosnku, skrawek chleba razowego. Posól po dodaniu wyżej wymienionych produktów. Przykryj pojemnik gazą i odstaw w ciepłe miejsce na 3-4 dni do zakiszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak