Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, przełożyć na sito, sparzyć wrzącą wodą.
Do garnka włożyć kapustę i rodzynki, przyprawić solą i pieprzem, wlać 4 litry wody. Gotować na małym ogniu, a w tym czasie zrobić karmel: wsypać cukier na suchą, rozgrzaną patelnię i zrumienić na złoto, wlać ocet.
Gdy kapusta będzie miękka, dodać do niej obrane i drobno pokrojone jabłko oraz karmel.
Zagęścić zupę mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, pogotować jeszcze trochę, mieszając od czasu do czasu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię kapusniak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dla mnie nowość
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    z rodzynkami muszę spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super brzmi, ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę przyznać że jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ciekawy pomysł...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    intrygujące te rodzynki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !