Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 50 dag
białko 1 szt
pieczarki 30 dag
ser gorgonzola 2 dag
śmietana 1\\2 szkl
masło
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Rozmrożone ciasto niezbyt cienko rozwałkować. Wykroić krążki o średnicy ok. 8 cm, na połowie krążków wyciąć duże otwory tak, aby powstały obrączki, które będą stanowić ścianki babeczek. Pełne krążki posmarować białkiem, nałożyć obrączki i posmarować białkiem. Tak samo postąpić z wyciętymi środkami. Wszystko ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na zloty kolor.
Nadzienie: oczyszczone pieczarki(nie obierać ze skórki) pokroić w plasterki i wrzucić na stopione na patelni masło, nie solić, smażyć na złoty kolor. Wlać śmietanę i dodać rozkruszony ser. Mieszać do odparowania. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Gorące nadzienie nakładać do upieczonych babeczek, przykryć czapeczkami. Babeczki wstawić na parę minut do gorącego piekarnika, aby ciasto się ogrzało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 15.11.2010 10:08
Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak