Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wypasiona czekolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 150 g
kakao 80 g
woda 50 ml
mleko w proszku 400 g
rodzynki 50 g
owoce kandyzowane 100 g
rum 2 łyżki
herbatniki 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wypasiona czekolada

Margarynę, cukier, kakao, rum i wodę pogrzewamy powoli aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Następnie wsypujemy mleko i dokładnie mieszamy. Herbatniki kruszymy i mieszamy z masą. Wrzucamy owoce i rodzynki i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Przekładamy czekoladę do natłuszczonej formy i odstawiamy do lodówki na 3 godzinki. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.07.2011 17:33
rzeczywiście wypasiona pycha!
izapozdro 04.04.2011 20:06
smaczne
kate.500 04.03.2011 14:54
Ciekawy przepis...
Neetka90 31.12.2010 14:46
Muszę spróbować ;)
Neetka90 31.12.2010 14:46
Muszę spróbować ;)
MAR3STA 06.12.2010 15:01
znakomite zwłaszcza dla dzieci
Magda60 28.11.2010 22:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak