Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet selerowo-pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 3 sztuka
cebula 3 sztuka
czosnek 3 ząbki
pieczarki 1/2 kg
woda 1 szklanka
margaryna 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 4 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet selerowo-pieczarkowy

Selery zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, pieczarki pokroić w cienkie plastry. Wszystko gotować godzinę. Po ugotowaniu wystudzić, przyprawić, dodać bułkę tartą, żółtka i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać. Wyłożyć do blaszki i piec w temp. 180-200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 03.04.2012 17:32
fajne
Neetka90 20.01.2012 22:03
super
Neetka90 20.01.2012 22:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak