Sposób przygotowania

Galaretkę o smaku kiwi i winogronową osobno rozpuścić w połowie ilości wody , wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by zastygły, wtedy dopiero pokroić w kwadraty. Galaretkę malinową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić podzielić na dwie części, do jednej dodać stopniowo galaretkę malinową, cały czas mieszając, schłodzić. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, położyć biszkopty i wlać masę. Do drugiej części śmietany ubitej dodać stopniowo galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance gorącej wody i schłodzoną, cały czas mieszać, schłodzić i wymieszaną z pokrojonymi galaretkami, wylać na pierwszą warstwę i ponownie schładzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno wypróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawe ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetnie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Robię podobny. Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawie wygląda i dla dzieci jak znalaz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    na pewno smaczny
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pyszna musi byc,lubie galaretkowce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !