Sposób przygotowania

Bułki kroimy w kostkę, zalewamy ciepłym mlekiem, odstawiamy na godz. Pory oczyścić i pokroić w plasterki. Pieczarki kroimy na połówki, ser ścieramy na tarce. Cebule kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, zeszklić cebulę. Dołożyć grubo posiekaną natkę, krótko razem poddusić. Podsmażoną cebulę dodać do namoczonych bułek. Wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Z masy uformować 16 knedli. Gotować ok. 20min. w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzać olej, zrumienic pieczarki. Dodać pory, podsmażyć. Wlać bulion i smietanę. Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć płomień gotować 5min. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ser, gdy sie rozpuści dodajemy sos pieczeniowy, podgrzewamy. Ugotowane knedle wyjmujemy łyżką cedzakową. Przekładamy na półmisek. Polewamy sosem serowo-porowym. posypujemy natka pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !