Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z farszem z szynki i sera zółtego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 250 gram
szynka 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z farszem z szynki i sera zółtego

Ser zetrzyj na tarce. Szynkę pokrój na wąskie paseczki. Oba składniki wymieszaj ze sobą dokładnie, dodaj sól i pieprz do smaku.
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty, w które zawiniesz farsz z sera żółtego i szynki. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza. Do piekarnika włóż paszteciki, możesz dodatkowo posypać je na wierzchu resztą startego sera. Paszteciki, będą gotowe, kiedy ser się rozpuści, a ciasto francuskie nabierze złocistego odcienia.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 29.07.2011 15:29
Pychotka:)
Emiliozo 11.07.2011 12:06
pyszne
stokrotka 28.05.2011 09:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak