Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta biała 1
pieczarki 500 gram
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego

Kapustę kroimy, zalewamy wodą, i gotujemy około 20 minut. Pieczarki obieramy i kroimy drobno. Cebulę siekamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Wrzucamy na nią pieczarki i cebulę. Dusimy przez pół godziny na wolnym ogniu. Ugotowaną kapustę mieszamy z grzybami i cebulą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Tak powstaje farsz.

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na prostokąty, w które zawiniemy farsz. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni Celsjusza. Na blasze układamy zawinięte w ciasto francuskie paszteciki. Wyciągamy po 20 minutach, kiedy paszteciki nabiorą ładnego, złocistego koloru. Paszteciki najlepiej podawać z barszczem czerwonym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 11:58
mniam mniam
Grazyna0211 23.02.2011 17:43
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak