Sposób przygotowania

Kapustę kroimy, zalewamy wodą, i gotujemy około 20 minut. Pieczarki obieramy i kroimy drobno. Cebulę siekamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Wrzucamy na nią pieczarki i cebulę. Dusimy przez pół godziny na wolnym ogniu. Ugotowaną kapustę mieszamy z grzybami i cebulą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Tak powstaje farsz.

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na prostokąty, w które zawiniemy farsz. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni Celsjusza. Na blasze układamy zawinięte w ciasto francuskie paszteciki. Wyciągamy po 20 minutach, kiedy paszteciki nabiorą ładnego, złocistego koloru. Paszteciki najlepiej podawać z barszczem czerwonym.

Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    musi byc dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !