Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i brokułami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki
cebula 1 sztuka
pieczarki 10 dkg
szpinak świeży lub mrożony
ser żółty
ser topiony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i brokułami

Ugotować makaron. Brokuły obgotować w solonej wodzie. Szpinak mrożony lub świeży przygotować na patelni lub w rondlu przyrządzić z czosnkiem, serkiem topionym, solą i pieprzem. Cebulkę i pieczarki przysmażyć na oliwie z oliwek. Część makaronu umieścić w naczyniu żaroodpornym, na to położyć brokuły i pieczarki z cebulką. Całość przykryć resztą makaronu. Następnie rozłożyć równomiernie szpinak i przykryć go kołderką ze startego sera żółtego.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170-200 stopni, najpierw dół, potem górę i dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 30.09.2011 20:18
fajny
Zoso 15.03.2011 23:17
smaczne danie z makaronem :)
Martysia 28.11.2010 10:51
pyszne danie :)
marzencia2007 27.11.2010 11:56
choć nie lubię brokuł to chciała bym spróbowac :)
wisznu 26.11.2010 22:41
dobra potrawa
Margo1 21.11.2010 11:43
BARDZO FAJNA , NA DODATEK Z MOIMI ULUBIONYMI WARZYWAMI
accee 20.11.2010 15:03
SUPER!!!!!!!!!
Katarzyna/kate1980 15.11.2010 13:04
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak