Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki szynkowo jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
chuda szynka 3 plasterki
papier ryżowy 2 listki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki szynkowo jajeczne

jajko wybić do miseczki, dodać szczyptę soli, rozbełtać, wylać na gorącą patelnię teflonową. Kiedy jajko się zetnie nałożyć listek papieru ryżowego. Następnie wyciągnąć z patelni i od strony bez papiery ryżowego ułożyć plasterki szynki, tak żeby przykrywały całą powierzchnię jajka. Zwinąć to w rulon i dodatkowo owinąć papierem ryżowym. Następnie pokroić na plasterki ok 1 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 15.11.2010 11:31
bardzo ładne:)
suzana 14.11.2010 19:32
wyglądają jak róże:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak