Sposób przygotowania

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

nadzienie;
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w pół szkl wrzątku. wystudzić. Jogurt ubić z cukrem, dodać truskawki i na koniec przestudzoną galaretkę, wstawić krem do lodówki , kiedy zacznie tężeć nałożyć do rękawa cukierniczego z koncówką i nakladać krem do rurek. udekorować świeżymi owocami lub posypką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !