Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z Mięsem

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka 1
mięsa wieprzowego 200 g
wątróbek drobiowych 200 g
cebula 1
mąki 2 szkl
jajko 1
wody gazowanej 0,5 szkl
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z Mięsem

Pierś i wieprzowinę ugotować z odrobina soli.Wątróbkę podsmażyć z cebulką na oleju - wszystko zmielić na drobny,kleisty farsz ,doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do lodówki.

Mąkę przesiać na stolnice,zrobić wgłębienie po środku,wbić jajka,posolić po bokach,włewać stopniowo wodę i zagnieść sprężyste ciasto,rozwałkować go na grubośc ok 0,3cm,wykrawać,górą szklanki,krążki,na każdy nakładać mięsny farsz,dokładnie zlepić brzegi.

Zagotować osoloną wodę,wrzucać porcję pierogów na wrząteki gotować 3-5min. na wolnym ogniuPodawać z usmażona na masełku cebulką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.10.2011 15:02
niezłe
ulaaa 23.08.2011 10:20
nie przepadam za wątróbką
Anna133 17.04.2011 20:22
ja tez zapiekam :)
aacaac 08.04.2011 09:42
lubię
kokos987 14.12.2010 19:36
świetny przepis
msmariusz 22.11.2010 18:59
pysznie wyglądają
msmariusz 22.11.2010 18:59
pysznie wyglądają
Jaheira11 16.09.2010 23:18
sprawdzone i dobre
Natalia/tubisiek 01.07.2010 08:45
pierogi z mięsem są moją najbardziej lubianą potrawą :) mogłabym je jeść bez przerwy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak