Sposób przygotowania

Pierś i wieprzowinę ugotować z odrobina soli.Wątróbkę podsmażyć z cebulką na oleju - wszystko zmielić na drobny,kleisty farsz ,doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do lodówki.

Mąkę przesiać na stolnice,zrobić wgłębienie po środku,wbić jajka,posolić po bokach,włewać stopniowo wodę i zagnieść sprężyste ciasto,rozwałkować go na grubośc ok 0,3cm,wykrawać,górą szklanki,krążki,na każdy nakładać mięsny farsz,dokładnie zlepić brzegi.

Zagotować osoloną wodę,wrzucać porcję pierogów na wrząteki gotować 3-5min. na wolnym ogniuPodawać z usmażona na masełku cebulką

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pierogi z mięsem są moją najbardziej lubianą potrawą :) mogłabym je jeść bez przerwy :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    sprawdzone i dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pysznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokos987

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja tez zapiekam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    nie przepadam za wątróbką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !