Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami eweliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
sól szczypta
woda 750 ml
jagody 1 kg
cukier 1 szklanka
śmietana gęsta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami eweliny

Do miski wsypujem mąkę i sól,wlewamy wodę, zagniatamy ciasto, krimy na kawalki blad posypujemy mąką bierzemy jeden kawalek i rozwalkowujemy go na cienkie placki. Wycinamy okrągłe kułka . do miski wszypujemy jagody i cukier mieszamy to wszytko razem. Do uprzednio wyciętych kułek wkładamy 1 łyżkę farszu jagodowego, i lepimy pierogi. Do gotującej się wody wrzucamy pierogi i gotujemy aż wypłyną na wierzch. .wyjmujemy z garnka na talerz . Przygotuwijemy śmiatanę do polania pierogów. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 17.04.2012 20:44
a jagody już niedługo będą...
bami 16.03.2012 15:10
Pierogi - moje ulubione :)
Grażyna13 14.12.2011 09:14
Wspaniałe :)
jolaxa1 19.01.2011 23:16
pycha
Ewa111 23.11.2010 12:05
bardzo lubię pierogi z jagodami
Agnieszka172 14.11.2010 21:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak