Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny Kurczak

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki kurczaka 4
makaronu rurek lub kolanek 400 g
mleko 300 ml
serki topione 3
ostrej papryki 3 łyżeczki
papryki słodkiej 4 łyżeczki
ząbki czosnku 3
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny Kurczak

Ćwiartki umyć,osuszyć i zalać przygotowaną marynatą:3 łyzeczki ostrej papryki,2 łyżeczki słodkiej(1 łyżeczkę zostawić do posypania sosu),zmiażdżony czosnek,sól i pieprz,zalać olejem - dokładnie wymieszać.Zamarynowane ćwiartki wstawić do lodówki na 1god.Nagrzać piekarnik na 200C,ćwiartki wyłożyc do naczynia żaroodpornego i piec na złoty kolor,ok 30-40min.

Makaron ugotowac według wskazówek na opakowaniu,skracając czas o 5min.zostawić w wodzie,przykryć pokrywką.

Przygotować sos:mleko zagotować,włożyc pokrojony na małe kawałki serek i ,ciągle miszajac,rozpuścić go,doprawić do smaku pieprzem i sola,można też dodać masełko.

Makaron przecedzić, wyłożyc na talerze,polać sosem serowym i posypać słodką papryką w proszku,obok wyłożyć upieczone udko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.04.2011 07:03
fajny przepis
buksiak12 30.08.2010 10:27
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 09:51
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:24
fajny przepis
Sylwia79 10.06.2010 10:15
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak