Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane Kanapki

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietki wiejskiej 0,5
pleśniowego sera 8 plasterków
żółtego sera 8 plasterków
kiełbasy szynkowej 100 g
salami 80 g
oliwek 6
malutka cebulka 1
sałaty 5 liści
papryki 0,5
rzodkiewki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane Kanapki

Bagietkę przeciąć na pół,każdą częsć rozkroić na dwie kropmki - w sumię cztery kanapki.Każdą kromkę posmarować masełkiem.Salami i kiełbaskę pokroić w cieńkie plasterki.Oliwki pokroić w plasterki też.

Na dwie kromki wyłożyć salami,posypać plasterkami oliwek i przykryć pleśniowym serkiem.Na dwie następne wyłozyć kiełbasę szynkową,posypać cebulką i przykryć żółtym serkiem.Kanapki wstawić do mikrofalówki na 5min. lub podpiec w piekarniku przy temp.180C - na złoty kolor.

Talerze wyłożyć sałatą,przybrać umytą i oczyszczoną papryką pokrojona w słupki,dodać pokrojona w palsterki rzodkiewke,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak