Sposób przygotowania

Jedną i pół małej cukinii zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić na 10 minut. Świeży szpinak umyć, osuszyć i pokroić. Posiekać czosnek. Odcisnąć sok z cukinii, dodać szpinak i czosnek. Dodać dwa jajka, 3 łyżki bułki tartej i pół Fert pokrojonej w kosteczkę. Przyprawić do smaku i wymieszać. Wyłożyć do naczyń żaroodpornych. Na wierzchu ułożyć cukinię pokrojoną w plastry. Przykryć plastrami sera żółtego i fety. Posypać odrobiną papryki czerwonej słodkiej i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni na 30-40 minut.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !